Kwalitatief goede en prettige rijopleiding
 
 

 

 

 

 

 

Tussen Tijdse Toets

De tussentijdse toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de T.T.T. hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt mee en de toets duurt even lang als een echt rijexamen.
Omdat de tussentijdse toets hetzelfde verloopt als het examen weet je precies wat je straks bij het examen te wachten staat. De toets is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan de examensituatie, nervositeit wordt zo bij veel kandidaten weggenomen.

Vrijstelling voor bijzondere verrichtingen

Je kunt voor het onderdeel bijzondere verrichtingen, zoals fileparkeren of bochtje achteruit, vrijstelling verdienen op het eerstvolgende examen. Daarvoor hoeven niet alle onderdelen tijdens de toets vlekkeloos te verlopen. Wel moet je over de bijzondere verrichtingen een positief advies krijgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een tussentijdse toets de kans op slagen aanmerkelijk vergroot.

Gericht naar je rijexamen werken

Na afloop van de toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee. Hierop zijn dezelfde onderwerpen opgenomen als op het uitslagformulier van het examen. Per examenonderdeel brengt de examinator een advies uit, je kunt aan de hand van het formulier precies zien aan welke onderdelen je nog moet werken. Zo ga je met een scherpe focus op bepaalde verbeterpuntjes je rijexamen tegemoet.

Wanneer een tussentijdse toets?


De instructeur bepaalt samen met jou het tijdstip van de tussentijdse toets. Het mag duidelijk zijn dat een toets niet zinvol is aan het begin van de rijopleiding. Het is verstandig om op tweederde tot driekwart van de opleiding de tussentijdse toets af te leggen. Mee te nemen voor de tussentijdse toets

-> Uitslagformulier-theorie (categorie B)
-> Geldig legitimatiebewijs (ID kaart of paspoort)

 

 
Algemene- en betalingsvoorwaarden    |   Disclaimer    |   Hosting door Tussendoor.nl             
Contact Contact Prijzen Praktijk examen Tussen Tijdse Toets Theorie R.I.S. Rijopleiding in stappen De Lessen Home