Kwalitatief goede en prettige rijopleiding
 
 

 

 

 

 

 

R.I.S.

De Rijopleiding In Stappen (RIS) is ontwikkeld om de veiligheid op de weg te verbeteren, zodat je na het behalen van je rijbewijs een stuk veiliger het verkeer in gaat. De RIS is opgebouwd uit 36 stappen, die zijn verdeeld in vier modules. Elke module wordt afgesloten met een toets. Dit is handig, want op die manier weet je zèlf precies hoever je bent met je rijopleiding én maak je vast kennis met het CBR.

RIS-leerlingenkaart
Bij de RIS-opleiding heb je je eigen RIS-boek, met leerlingenkaart. Het RIS-cursusboek is een praktijkgericht boek, en helpt je bij de voorbereiding van elke rijles. Op de leerlingenkaart houdt je instructeur precies bij welke handelingen je hebt verricht, zodat jij precies weet hoe je er voor staat.

Scripts
Voor elke handeling uit de verschillende modules staat in het lesboek een script. Zo'n script geeft nauwkeurig en stap-voor-stap aan hoe je de handeling moet uitvoeren. De RIS bestaat uit de volgende vier modules:

Module 1: Voertuigbediening en voertuigbeheersing.
Module 2: Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en –situaties.
Module 3: Complexe voertuigbediening en verkeersmanoeuvres.
Module 4: Veilige en verantwoorde verkeersdeelname.

Toetsen, TussenTijdse Toets en examen
Module 1 wordt afgesloten met Toets 1, welke door je rij-instructeur wordt afgenomen. Sinds 1 september 2007 wordt ook Toets 2 door de rij-instructeur afgenomen. Toets 3 en 4 worden afgenomen door een examinator van het CBR. Toets 3 - De tussentijdse toets is eigenlijk een soort proefexamen. De toets duurt even lang als het echte examen en in principe komen alle examenonderdelen aan bod. Daarnaast kun je met een tussentijdse toets vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen.

Voordelen van de RIS op een rij:
-> Hoger slagingspercentage;
-> Je kunt na het behalen van het rijbewijs veiliger autorijden;
-> Duidelijke structuur met modules, stappen, handelingen en scripts;
-> Je werkt zelfstandig aan het leren van de scripts (daar hoeven dus geen dure lesuren aan te worden besteed);
-> Door de leerlingenkaart en de drie toetsen voor het rijexamen weet je hoe je ervoor staat. Je weet waar je nog aan moet werken, maar je weet ook wanneer je er klaar voor bent. Zo ga je zelfverzekerd op voor het rijexamen.

Om het niveau van rijles volgens de RIS-methode zo hoog mogelijk te houden, neemt je instructeur elk jaar deel aan de verplichte Applicatie van het CBR. Hierdoor wordt er constant gewerkt aan de meest optimale lesvorm, wat het slagingspercentage voor de leerlingen natuurlijk ten goede komt.

 

 
Algemene- en betalingsvoorwaarden    |   Disclaimer    |   Hosting door Tussendoor.nl             
Contact Contact Prijzen Praktijk examen Tussen Tijdse Toets Theorie R.I.S. Rijopleiding in stappen De Lessen Home